Om mig

Viktigt meddelande med anledning av Covid-19!

Mitt mål som din makeupartist och personliga stilrådgivare är att dina kläder, accessoarer, skor och ditt smink till 100% ska representera dig som person. Oavsett vad det innebär för dig.

Mitt namn är Maria Fjordbøge och jag är en kreativ själ med mycket skaparglädje. Intresset för kläder och smink är något som funnits hos mig sedan barnsben. Mina barbies hade alltid en genomtänkt outfit beroende på vad de skulle på för äventyr, och speciellt gillade jag att klä upp dem till tänderna. Som dotter till en sömmerska lärde jag mig vid tidig ålder att sy, läsa av mönster och förstå vikten av god passform. Med sminket stod alltid det kreativa i fokus. Och älskade att leka loss med allt från det klassiska barnsminket till det jag kunde hitta i mammas necessär.

Enligt mig har alla ett eget sätt att vara vackra på, något som gör var och en unika på sitt vis. Därför ser jag på kläder och smink som ett sätt att uttrycka personlighet, ett harmoniskt helhetstänk. En av grundpelarna i min stilfilosofi att varken kläder eller smink har ett kön, utan är fritt fram att använda för var och ens egna kreativa estetik. Precis som att storlek, kroppsform och ålder endast ska ses som en guideline och inte ett hinder.

Drömmen om att arbeta med kläder och smink har alltid funnits, redan innan jag visste att det faktiskt var ett yrke. 2013 tog jag första steget och utbildade mig till makeupartist vid Makeupstudion i Malmö, och har sedan dess frilansat till och från. Genom åren har jag sminkat, gjort lättare hårstyling och klädstyling till olika typer av fotograferingar, så som editorials och porträttbilder. Jag har även jobbat som makeupartist till olika events så som brudmässor, modevisning och hårvisning. Under de senaste åren har jag finslipat mina kunskaper inom klädstyling, med inriktning på personlig stil och stilrådgivning. Jag vågar påstå att jag har en naturlig fallenhet för färg och form, och fingertoppskänsla när det gäller att plocka fram det personliga.

Är stolt ambassadör för Färg, vilket utgör majoriteten av mitt bas-kit när det gäller smink. Skulle du vara intresserad av att köpa en produkt jag använt på dig är det bara att säga till, så löser jag det praktiska.

Är ni nyfikna på vad jag gjort så hittar ni mitt portfolio här. Vill ni boka mig går det bra att kontakta mig på maria@mmakeup.se, utbud och priser hittar ni här. Det går bra att boka in mig som makeupartist från 1/6-21 och framåt, som stilrådgivare går det bra att boka in mig redan nu.